Stemmer fra GroruddalenFoto: Julie Pike og Mathias Fossum
Skolebesøk

Stemmer fra Groruddalen. Zeshan Shakar og Don Martin

bookmark

Forfattermøte for videregående skoler

mandag 5. mars 2018, kl. 10:00 til kl. 11:00 – Utsolgt / Fullt

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis med påmelding

Oppdatert onsdag 11. juli 2018, kl. 11:42

11:42

Tante Ulrikkes vei er Zeshan Shakars første roman, og han ble nylig hedret med den gjeve Tarjei Vesaas’ debutantpris for utgivelsen. Rapperen Don Martin debuterte som soloartist i 2013 med plata En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt, og er aktuell med forestillingen Blokk til blokk på Det Norske Teatret. Helene Heger Voldner er programansvarlig ved Furuset bibliotek og aktivitetshus. Hun møtte Shakar og Don Martin til en samtale om identitetsbygging i Groruddalen, litteratur, hiphop og livet. Samtalen fant sted 20. april 2018.

Hvordan oppleves hverdagen for ungdommer i Groruddalen? Dette vil en forsker fra NOVA finne ut av, og Mo og Jamal er to av dem som svarer på undersøkelsen. De bor i samme blokk i Tante Ulrikkes vei, men ellers er livene deres veldig ulike. Gjennom e-post og lydopptak forteller de om livet på Stovner, om familien og framtidsdrømmene og valg som bringer dem i vidt forskjellige retninger. Mens Mo begynner på universitetet, henger i kantina på Blindern og forelsker seg i Maria, dropper Jamal ut av skolen og får seg svart jobb på bilvaskeri.
Zeshan Shakar er selv oppvokst på Stovner, og Tante Ulrikkes vei er hans første roman. Rapperen Don Martin kommer fra Romsås, og nå møtes de to til samtale om oppveksten i Groruddalen, om hiphop, kebabnorsk og muligheten for å bli noe i det norske samfunnet.
Det blir forfattermøter torsdag 1. og fredag 2. mars kl. 12., og mandag 5. mars kl.10.00.
Varighet cirka en time. For påmelding og mer informasjon, ta kontakt på skole@litteraturhuset.no.