Global Forum on Freedom of Expression

bookmark

3.-5. juni

onsdag 3. juni 2009, kl. 09:00

Sal: Hele huset

Arrangør: Norsk P.E.N., Fritt Ord of IFEX

Inngang: Billett

Fra 1. til 6. juni blir Oslo arena for en omfattende ytringsfrihetskonferanse som skal samle en rekke av verdens mest prominente ytringsfrihetsorganisasjoner og -aktivister. Fra onsdag 3. til og med fredag 5. juni kan konferansens deltagere og byens befolkning velge blant over tretti forskjellige seminarer og andre parallelle arrangementer og delta i spennende og interessante debatter om et av vår tids mest brennaktuelle temaer. 

Global Forum on Freedom of Expression blir et åpent og inkluderende forum som skal ta opp mange aspekter ved ytringsfrihetsrelaterte problemstillinger, ikke bare innenfor litteratur og journalistikk, men også innenfor andre kunstarter. Emner som varslere, religiøs intoleranse og æreskrenkelser, ytringer på internett og internasjonale antiterrorlover og deres effekt på ytringsfriheten er blant temaer som vil bli berørt. 

Forumet henvender seg til alle som er avhengig av retten til å ytre seg fritt og som også er opptatt av å verne denne retten, og vil by på et bredt spekter av ulike møteformer, fra taler og forelesninger til intervjuer, Paneldebatter og workshops. 

En lang rekke interessante personer har bekreftet sin deltagelse på forumet, blant andre professor Tariq Ramadan, skribent og akademiker Irshad Manji, akademiker Kevin Boyle, direktør for Index on Censorship John Kampfner, professor og folkemordekspert Taner Akçam, president
i Open Society Institute Aryeh Neier, FNs spesialrapportør om ytringsfrihet Frank La Rue, generalsekretær i
Den internasjonale journalistføderasjonen Aidan White, tidligere afghansk parlamentsmedlem Malalai Joya, den tidligere politiske fangen Sami al Arian, den tidligere Guantánamo-fangen, nå journalist i Al Jazeera Sami El Haj og den meksikanske journalisten Lydia Cacho. 

Forumet vil i hovedsak bli arrangert på Litteraturhuset, men enkeltarrangementer vil også finne sted på Høgskolen i Oslo, Nobels Fredssenter, Nasjonalbiblioteket og Radisson SAS.

Nærmere informasjon om programmet og påmelding til de enkelte seminarene finner du på www.expressionforum.org.

Ingen arrangement