Helt nær

bookmark

Presentasjonskonsert for ny CD

fredag 15. mai 2009, kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Anne Lande og Per Husby

Inngang: Billett

Anne Lande, vokal; Per Husby, piano; Konrad Kaspersen, bass; Odd André Elveland, tenorsax.

Tekster og oversettelser av Anne Lande og Alf Prøysen
Musikk av bl.a. Per Husby, Kurt Weill, Harold Arlen og Antonio Carlos Jobim

"Vårt ærend er det stille, det vare og det underfundige som ikke alltid er like lett å få øye på. Det handler om å kunne gå helt nær – og det handler om å oppdage det store i det lille".
Slik oppsummerer duoen Anne Lande (vokal) og Per Husby intensjonen bak sin nye CD “Helt Nær”. Det musikalske uttrykket er lavmælt og nært i grenselandet viser/jazz – og alle tekstene fremføres på Prøysendialekt. Såvel i musikkarrangementer som i lydproduksjon har tekstformidlingen stått i en sentral posisjon – og gruppen vurderte en stund å bruke bandnavnet “Norsk Tekstorkester”.

På repertoaret finnes norske versjoner “I’ve grown accustomed to his face”, “Lost in the stars” og “Over the Rainbow” side om side med et knippe kjente og ukjente Prøysentekster, samt nyskrevet originalstoff av Lande/Husby. I tråd med titelen “Helt Nær” ledsages CDen av en innstikksbok spesialdesignet av Lande i samarbeid med tegneren Kristin Skrivervik, der detaljer fra Skriverviks vare og filigranspregede arbeider benyttes som omramming og bakgrunn for tekstene.

På grunn av tekstenes sentrale posisjon, har gruppen valgt å legge presentasjonskonserten for dette CDprosjektet til Litteraturhuset. I konsertversjonen bindes det musikalske stoffet sammen ved hjelp av dikt av Rolf Jacobsen, Hans Børli og Kolbein Falkeid, og Kristin Skriverviks bilder vil danne en ramme omkring konsertpresentasjonen.

Konsertversjonen av dette repertoaret er tidligere blitt presentert bl.a. under “Poesioasen” ved fjorårets jazzfestival i Kongsberg og ved Nordlysfestivalen i Tromsø. Om duoens forrige utgivelse “Sakte Sanger” (2006) sa pressen bl.a:

“…ei lise for sjela…vart og sterkt tolkar dei songane, ..ein protest mot ei støyande og oppjaga samtid.”
-Roald Helgheim, Dagsavisen

"…denne musikken kommer hviskende,
som om den lokker fjernt fra en kaféinngang i en gate full av styr og ståk i en travel hverdag…”
-Fredrik Wandrup, Dagbladet

Ytterligere informasjon og lytteeksempler kan finnes på http://www.annelande.no  

Varighet ca 1 t 20 min. Dørene åpner 19:30

Billetter ved inngangen eller på http://www.billettservice.no

Ingen arrangement