Hva er det med Trump og russerne? 1

Hva er det med Trump og russerne?

bookmark

Luke Harding og Åsne Seierstad

onsdag 6. desember 2017, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

President Donald Trump kritiserer ikke Russland. Han har ofte snakket positivt om Putin. Han har iherdig benektet at Russland på noen måte grep inn i eller påvirket presidentvalget, selv om alle USAs etterretningstjenester er enige om at det skjedde.

I boka Sammensvergelse. Hvordan Russland hjalp Donald Trump inn i Det hvite hus går forfatteren Luke Harding båndene mellom Russland og den ferske amerikanske presidenten etter i sømmene.

Blant kildene er Christopher Steele, mannen bak etterretningsrapporten om Trump som FBI nå gransker, og oligarken og milliardæren Aras Agalarov, som arrangerte Miss World-konkurransen sammen med Trump i Moskva i 2013.

Nå har Harding kombinert kunnskap fra sine kontakter med intervjuer og journalistisk arbeid og skrevet en bok som trekker linjer fra Trumps forretningssamarbeid og finansiering fra lyssky russiske kilder til dagens FBI-etterforskning av kontaktene og aktivitetene til Trumps valgkampmedarbeider før valget i fjor høst.

Harding er en internasjonalt anerkjent journalist, kjent for bøker som Snowden-filene om varsleren Edward Snowden og Dødelig dose, om mordet på Aleksander Litvinenko. Han var i flere år the Guardians korrespondent i Russland, før han i 2011 ble utvist fra landet.

Åsne Seierstad er journalist, og en av våre ledende sakprosaforfattere, kjent for utgivelser som To søstre og En av oss. Hun er tidligere Moskva-korrespondent for Dagsavisen, og skriver nå på en bok om USA. Nå møter hun Harding til samtale om båndene mellom Trump og russerne, om etterretningsarbeid og gravejournalistikk.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Ingen arrangement