Hvem er Kurt?

bookmark

Et dypdykk i psyke og personlighet til Norges mest kjente og populære truckfører

mandag 26. april 2010, kl. 19:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Oslo Nye Teater

Inngang: Gratis

Du møter forfatter Erlend Loe, skuespiller Johannes Joner som gestalter Kurt i Oslo Nyes forestilling i vår, og regissør Anne Marit Sæter. Dagbladjournalist og Kurt-entusiast Tom Stalsberg leder samtalen. Kurt står selvfølgelig i fokus og belyses både fra forfatterens synsvinkel, fra skuespilleren som ER Kurt, og fra regissøren som arbeider med hele Loes Kurt-univers.

Kurt koker hodet har premiere på Oslo Nye Hovedscenen lørdag 8. mai. Erlend Loe skrev følgende om forestillingens tilblivelse i forbindelse med urpremieren i 2003 på Trøndelag Teater:
– Cirka Teater spurte om jeg ville være med å lage et barne – og familiestykke på Trøndelag Teater og de mente at Kurt-karakteren ville være et greit sted å begynne. Jeg tenkte litt på det og fant ut at det kanskje ikke var så toskete tenkt. Men jeg orket ikke å skrive en av de gamle historiene om igjen, så jeg lagde en ny, og jeg hadde det nokså fornøyelig mens jeg skrev. Men etterpå ble jeg i tvil igjen. Hvem passer dette for? Jeg vet ærlig talt ikke. I beste fall for nesten alle. I verste fall for veldig få.

Hva stykket handler om? Det sier han også litt om selv:
– mest av alt handler det kanskje om fremmedfrykt, et tema som ikke er så altfor fjernt i disse dager og tider. Vi er redde for dem og de for oss.
Men det handler også om andre ting, fremdeles ifølge Erlend Loe selv:
– For eksempel om kjærlighet. Og vennskap. Og triksing med truck. Og ørlite om bæsj. Og en hel del om leverpostei.

Les mer om forestillingen på www.oslonye.no

 

Ingen arrangement