Fagre nye verdenerIllustrasjon: "Serengeti Cyborg" av Solen Feyissa

Fagre nye verdener

bookmark

Foredrag av Masande Ntshanga

torsdag 11. mai 2023, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Alle billetter 70,-

Oppdatert onsdag 05. juli 2023, kl. 11:12

11:12

«For meg har science fiction som sjanger alltid vært koblet til kritikk av maktstrukturer,» har forfatter Masande Ntshanga uttalt. Som ung leste han mye science fiction, og hans seneste roman, Triangulum, henter flere elementer fra sci-fi-sjangeren.

Science fiction, spekulativ fiksjon og afrofuturisme er litterære sjangre som er på frammarsj i mange land, inkludert her i Norge og i Ntshangas hjemland, Sør-Afrika.

Hva er det som gjør science fiction til en foretrukket form for å utforske mulige framtidsscenarier eller plukke fra hverandre dagens maktstrukturer?

I dette personlige foredraget vil Ntshanga snakke om hva science fiction-bøker har betydd for ham som leser og forfatter, og om sjangerens betydning for forfattere som vil forestille seg en annen verden.

Masande Ntshanga er en sør-afrikansk forfatter, poet og redaktør for tidsskriftet New Contrast Magazine. For debutromanen The Reactive vant han debutprisen Betty Trask Award, mens andreboka Triangulum ble nominert til Nommo-prisen for beste spekulativ fiksjonsroman skrevet av en afrikaner.