I det lange løp

I det lange løp

bookmark

Om løping og litteratur

onsdag 13. september 2017, kl. 17:00 til kl. 20:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: The big O

Inngang: Gratis

En helkveld med foredrag og samtaler om verdens største og viktigste løpekulturer, om hemmeligheten bak den norske storhetstiden på 1980-tallet og hvordan løping og litteratur henger sammen. Og smaksprøver av Maurten, en ny sportsdrikk som på kort tid har blitt omfavnet av verdens beste langdistanseløpere.

Program:
17:00 Brett Larner om Japansk løpekultur
17:30 Thor Gotaas om langdistanseløping i ulike land
18:00 Johan Kaggestad om å bli litt bedre hver dag, hemmeligheten bak den norske løpesuksessen på 1980-tallet.
19:00 Olof Sköld om Maurten og søken etter å gjenoppfinne sportsdrikken
19.15 Om løping og litteratur, panelsamtale med bla Marit Karlsen og Andreas Hompland

Den japanske maratonstjernen Yuki Kawauchi løper i år Oslo maraton med målsetting om å sette løyperekord og løpe det raskeste maraton på norsk jord. Viste du at maraton er Japans nasjonalidrett? Og at Japan i mange år var det landet med flest medaljer på maraton i VM-historien? Brett Larner driver nettstedet Japan Running News http://japanrunningnews.blogspot.no/2017/08/japans-london-world-championships.html og er kanskje den viktigste kilden til informasjon om japanske løpekultur. Larner vil holde et foredrag om Ekiden, japans svar på stafett og om det utrolig høye nivået blant unge japanske løpere. I løpet av en dag i det årlige studentmesterskapet i Tokyo i 2016 løp 12 studenter under den norske rekorden på halvmaraton!

Deretter vi Thor Gotaas ta oss gjennom tall og statistikk, og andre morsomme historier og anekdoter fra langdistaneløpings store verden.

 
Johan Kaggestad er mannen som bygde opp norsk mellom og langdistanseløping på 1980-tallet. I dette foredraget vil han dele hemmelighetene bak den norske suksesshistorien og hvordan et lite land som Norge kunne prege internasjonal langdistanseløping i mange år.

Maurten er en helt ny og revolusjonerende sportsdrikk, som på kort tid har blitt den foretrukne drikken til flere av verdens ledende maratonløpere, som Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang og Kenenisa Bekele. Olof Sköld letter litt på sløret og deler hemmeligheten bak suksessen og spanderer smaksprøver til alle som kommer.

Hva er forholdet mellom løping og litteratur? Marit Karlsen, forfatter og daglig leder i Ecotrail Oslo samtaler med bland andre Andreas Hompland som er aktuell med boka Livløp.

Ingen arrangement