Ibsen, inspirert 4Foto: Agnete Brun (Hjorth), Thomas A (Helle) og Nadja Hallström (Östergren)

Ibsen, inspirert

bookmark

Vigdis Hjorth, Merete Pryds Helle, Klas Östergren og Tore Rem

onsdag 11. september 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert fredag 20. september 2019, kl. 11:28

11:28

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Hva skjer når tre av Nordens mest meritterte forfattere går inn i Ibsens verker på en ny måte? Denne kvelden snakker Vigdis Hjorth, Merete Pryds Helle og Klas Östergren for første gang om sine nyskrevne Ibsen-romaner, henholdsvis Henrik Falk (Hjorth), Nora (Pryds Helle) og Hilde Wangel (Östergren).

Vigdis Hjorth har i Henrik Falk gjort Hedda Gabler til en mann og lagt handlingen til nåtiden. Den svenske forfatteren og Ibsenoversetteren Klas Östergren har flyttet sin Hilde Wangel (fra Ibsen-dramaene Byggmester Solness og Fruen fra havet) til et Europa rundt århundreskiftet, mens danske Merete Pryds Helle har valgt Et dukkehjem som bakgrunn for sin roman. Utgivelsene er resultat av et forlagssamarbeid mellom tre forlag: Oktober her hjemme, danske Rosinante og svenske Natur & Kultur. Tekstene gis ut i Norge, Sverige og Danmark samtidig.

Ibsens skuespill settes fremdeles opp over hele verden i stadig nye versjoner. Hva er det med denne mannen som gjør at vi ikke blir ferdig med ham, og hvordan har det vært for Hjorth, Pryds Helle og Östergren å jobbe med Ibsens kunstnerskap på denne måten?

Forfatter og litteraturforsker Tore Rem har blant annet forsket på resepsjonen av Ibsen i hans egen samtid. Nå møter han de tre forfatterne på Litteraturhusets scene.

Ingen arrangement