Inanna-myten

bookmark

Verdens eldste litteratur

mandag 18. januar 2010, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Birgitte Grimstad

Inngang: Billett

Fire tusen år gammel myte fra Sumer (Sør-Irak ca. 3500–1700 f.Kr.). En sterk fortellerteaterkonsert med Birgitte Grimstad.

Den 4000 år gamle myten om den krigerske, stolte, erotiske Inanna, himmlen og jordens dronning, kjærlighetens gudinne, søster til Gilgamesh, “- Er ein av dei store mytene i verdshistoria, som har overlevd og inspirert i fleire tusen år” Marta Norheim Den ble skapt og nedskrevet av Sumererne (3500-1700 f. Kr. i det sørlige Irak.)

”Jeg håper at historien om denne sterke, flotte kvinnen kan være med å gi et mer variert bilde av Midtøstens rike kultur – der hvor våre vestlige kulturer og religioner hadde sin vugge” B.G.

Medvirkende er de iranske musikerne:

Javid Afsari Rad, Norge/Iran på santur
Javid er svært aktiv i world-music miljøet i Norge og Europa.
Han er utdannet på Musikkvitenskapelig Inst. UiO, og har bl.a. mottatt Oslo By’s Kunstnerpris i 2008 OG KORK-prisen for verket han skrev på bestilling fra Kringkastingsorkestret i 2006.

Shahram Gholami, Iran på oud regnes som en av Irans fremste oud-spillere. Han har samarbeidet med Javid flere ganger før og turnert med ham i Iran, Frankrike, Spania og Norge.
Musikken er både klassisk persisk og ny, spesialkomponert for Inanna prosjektet.

Ingen arrangement