Innenfor murene 4Foto: Ann Summa/NYT/ Redux (Kushner) og Villa Sult (Skårderud)

Innenfor murene

bookmark

Med Rachel Kushner og Finn Skårderud

onsdag 2. oktober 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert mandag 14. oktober 2019, kl. 09:33

09:33

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Romy Hall sitter inne for å ha drept en mann som forfulgte og plaget henne. Hun minnes livet utenfor, en hard oppvekst i San Francisco, årene hun jobbet på strippeklubb, årene hun fikk med sønnen Jackson.

Rachel Kushner er best kjent her til lands for Flammekasterne (2014), en roman lagt til New Yorks kunstverden, og som blant annet ble kortlistet til The National Book Award. I Mars-salongen, hennes nye tittel på norsk, skildrer hun med Romy Halls livshistorie hvitt underklasseliv i USA. Begge romanene er oversatt til norsk av Kyrre Haugen Bakke.

Tittelen Mars-salongen henspiller på navnet til strippeklubben der hovedpersonen en gang jobbet. Institusjonslivet er kaldt, men til tross for traumene og volden som hele tiden hjemsøker de innsatte, finnes det menneskelighet: Omsorg fargene imellom, originale livsutførelser og viljen til å spikke dildoer på verkstedet. Romanen ble skrevet etter grundig research i amerikansk fengselsvesen. «Kushners emne er et USA som har falt i unåde. I dette landet er ingen fri; ingen har noe valg og alle er skyldige», skrev The Guardian i sin overstrømmende omtale av romanen. I tillegg til å være en kritikerfavoritt ble utgivelsen også kortlistet til Man Bookerprisen i 2018.

Hør Kushner i samtale med forfatter og psykiater Finn Skårderud.

Ingen arrangement