Kan israelere og palestinere forstå hverandre bedre ved å lese hverandres litteratur?

bookmark

Åpent møte

søndag 14. juni 2009, kl. 14:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: INFO Midt-Østen

Inngang: Gratis

De prisbelønnede og anerkjente forfattere, Eshkol Nevo og Samir El-Youssef, vil belyse hva kulturen kan bety for økt forståelse mellom israelere og palestinere.

Eshkol Nevo er en kjent israelsk forfatter. Han født i Israel og delvis oppvokst i USA. Han underviser i muntlig og skriftlig kreativitet ved universitetet i Tel Aviv. Han har skrevet flere bestselgere og bl.a. mottatt ”The Book Publishers Association’s Gold and Platinum Prizes” i 2005 og 2008. Hans seneste novelle, ”Homesick” har blitt nominert til den prestisjetunge ”Indepedent Foreign Fiction” 2009, (Storbritannia).

Samir El-Youssef, er født i en palestinsk flyktningeleir i Libanon og bosatt i Storbritannia. Han har studier i filosofi og en Master of Arts fra universitet i London, og er en kjent forkjemper for etnisk og religiøs toleranse. I 2004 skrev han “Gaza Blues: Different Stories” sammen med Israels store forfatter Etgar Keret. I 2005, ble han tildelt Tucolsky prisen av PEN International’s svenske forening. El-Youssef har klare meninger om palestinernes tilbakevending til områder de flyktet fra for mer enn 60 år siden. I 2007 skrev han derfor boken: The Illusion of Return. Han deltok under Wergelandsdagene i Oslo sommeren 2008.

Møteleder vil bli presentert senere.

Enkel beverting.

For ytterligere informasjon: kontakt ronny.fagereng@googlemail.com, eller kjellinfo@gmail.com

Arrangementet er støttet av Utenriksdepartementet

Ingen arrangement