Kropp og forfall 3Foto: Aschehoug/Oktober

Kropp og forfall

bookmark

Med Sissel Gran og Thorvald Steen

onsdag 27. november 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert tirsdag 16. februar 2021, kl. 13:45

13:45

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Vi skal alle dø, og før den tid går det nedover i ulikt tempo med alle kropper. Psykolog og samlivsterapaut Sissel Gran og forfatter Thorvald Steen møtes til samtale om kropper som trekkes mot jorda.

Gran har bak seg flere anerkjente bestselgende utgivelser om parlivets utfordringer, og er Norges ubestridte kjærlighetsekspert. Inni er vi alltid unge. Aldringsmeditasjoner betegnes som en optimistisk bok om livets siste fase. Thorvald Steens Det siste fotografiet følger opp det litterære landskapet og det selvbiografiske sporet fra Det hvite badehuset (2017). Her skrives en familiekrønike preget av rammende muskelsykdom fram. Steen er mesterlig i sin skildring av hvordan fortielse, hemmelighold og skam gjør alt så uendelig mye verre.

Hva skjer med språket og litteraturen når fysikken svekkes? Hvordan forholde oss til at vi tror det er våre avdøde foreldre vi ser i speilet når det egentlig er oss selv? Og hvordan holde ånden fri når kroppen tynger den ned? Det handler om kropp, endring og forfall på Litteraturhuset denne kvelden. Men også om sjelens og en værens tydelighet når kroppen trer et skritt tilbake.

Ingen arrangement