La Vida Loca

bookmark

Gratis filmvisning

tirsdag 9. mars 2010, kl. 18:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Sherpa Distribution

Inngang: Gratis

I Sentral-Amerika blir de kalt for Maras. "Mara 18" blir regnet for å være den største gjengen i Los Angeles med godt over 20.000 medlemmer bare her. "Mara 18" (18th street gang) bl egrunnlagt i Mexico og El Salvador og er en av verdens største gjenger. Gjengen blir lett gjenkjent pga. sine tatoveringer hvor tallet 18 ofte er tydelig. I Latin-Amerika er det vanlig med slike tatoveringer i ansiktet til medlemmene.

"La Vida Loca" følger en del av denne brutale gjengen i El Salvador hvor vold og terror er en del av hverdagen. Framtiden til svært mange blir lagt allerede i barndommen og mange familier blir ødelagt av medlemmenes deltagelse. Gjengene har stor innflytelse på samfunnet og de er i voldsom grad med på å påvirke dagliglivet til svært mange i El Salvador.

"La Vida Loca" er en sjokkerende film som tar oss med tett inn på en hverdag fjernt fra vanlige folk. Vi møter ungdommer totalt uten framtidshåp som sprer frykt og uro langt inn i samfunnet de lever i. Christian Poveda, filmens regissør, ble skutt og drept 2. september 2009 i en forstad til San Salvador. Han måtte bøte med livet for sitt ekstraordinære arbeid hvor han befant seg i hjertet av "Mara 18", en av de mest voldelige gjengene i Latin-Amerika. Han var selv vitne til 7 drap mens han laget filmen. Christian Poveda ble funnet skutt og drept i bagasjerommet på en bil.

Fotografen og filmskaperen brukte sitt politiske arbeid under Vietnamkrigen på 70-tallet til å utforske styrken som ligger i bilder og påvirkningskraften disse kan ha. Det var dette som fikk ham til å begynne med fotojournalistikk og dokumentarfilm. Alle hans dokumentarer ble viet til politiske og sosiale problemer.

Film med mening er en label for kvalitetsdokumentarer som engasjerer, underholder og får oss litt nærmere virkeligheten. Sammen med Kirkens Nødhjelp gir Sherpa Distribution ut 4 dokumentarer årlig under dette motto.

Ingen arrangement