Lesbisk liv i Danmark

bookmark

Skeiv seminarrekke

tirsdag 16. februar 2010, kl. 18:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Nettverk for forskning om homoseksualitet og Skeivt forum

Inngang: Gratis

Skeiv seminarrekkes februarseminar tar et dypdykk i lesbisk liv i Danmark. Vi har den glede å kunne vise den helt nye dokumentarfilmen ”Goddag, mit navn er lesbisk” av Minna Grooss og Iben Haahr Andersen. Med befriende selvironi gir filmen en tour de force i kvinnekjærlighetens historie i Danmark fra 1950-tallet og fram til i dag.

Møt både kvinner som levde i skapet i etterkrigstidens moralske Danmark og kvinner som lever i dagens normbrytende skeive miljøer. Syttitallets frittalende lesbiske kvinner kjempet mot bh’r, sminke og menn på Femø-leirene, mens Ena, profesjonell MC i gruppa Fagget Fairy, kjemper mot familiens fordommer og for retten til å være seg selv. Kvinner mellom 19 og 84 år forteller om sex, ensomhet, kjærlighet, kjønnsroller, fester, familien og foreldrerollen. 

Til å kommentere filmen har vi invitert aktivisten og filmregissøren Rosa Juel Nordentoft fra Københavns queermiljø. 

Se traileren for filmen  

Seminarspråk: Dansk

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Med jevne mellomrom inviterer Nettverk for forskning om homoseksualitet til skeivt kveldsseminar på Litteraturhuset. Oppdatert program finner du på www.jus.uio.no/ikrs/forskning/prosjekter/nettverket/. Her er det også mulig å melde seg på vår e-postliste.

Ingen arrangement