Let’s Make Money

bookmark

Aktuell dokumentarfilm med innlegg

onsdag 16. september 2009, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: FN-Sambandet og Oslo Dokumentarkino

Inngang: Billett

Da den økonomiske krisen slo til for fullt var det mange som uttalte at tiden var inne for en ny økonomisk modell. Nå virker det som diskusjonen er avsluttet og verden fortsetter i samme spor som før. Hvordan havnet vi her, og hvorfor klarer vi ikke å forandre kurs? Skal markedet ordne opp på egen hånd eller har krisen gitt plass for alternative tanker om verdensøkonomien? Er det fortsatt krise eller er faren over? Skal egoisme fortsatt være drivkraften mot en bedre verden?
 
Innledninger:
Bent Sofus Tranøy er Brageprisvinner (2006) med boka Markedets makt over sinnene og sitter i regjeringens finanskriseutvalg. Han er førsteamanuensis ved Høgskolen i Hedmark og forsker ved UiO. Dr. grad og hovedfag fra UiO, Mastergrad fra London School of Economics. Han har skrevet flere akademiske publikasjoner om pengepolitikk og finansiell ustabilitet.

Roar Eilertsen er daglig leder ved De-Facto, Kunnskapssenter for fagorganiserte. Han er utdannet samfunnsøkonom (Universitet i Bergen), og er MSc. i Internasjonal Politisk Økonomi (London School of Economics). I tillegg har han lang erfaring som industriarbeider og tillitsvalgt i fagbevegelsen og har vært journalist i dagspressen.

Om filmen:
Let’s Make Money
Erwin Wagenhofer forsøker med denne filmen å tegne et bilde av den globale økonomien, med eksempler fra hele kloden og intervjuer med mennesker i Europa, USA, Afrika og Asia. Wagenhofer går bak fasaden og ser på hva pengene våre egentlig er med på når vi setter dem i banken – og de så blir plassert i den globale økonomien. Hva har vårt pensjonsfond å gjøre med eiendomsboblen i Spania?

Ingen arrangement