Litteraturens framtid 1Svetlana Aleksijevitsj, Siri Hustvedt og Arundhati Roy

Litteraturens framtid

bookmark

Foredragsserie med Svetlana Aleksijevitsj, Siri Hustvedt og Arundhati Roy

28. august 2017 - 20. september 2017

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Hvor er litteraturen på vei? Hvilken kraft har litteraturen til å skape empati og nye ståsteder? På hvilken måte gir den plass og stemme til dem som ikke kommer til orde? Har litteraturen makt til å takle de materielle og mellommenneskelige utfordringene vi står overfor? Kan den si noe om menneskenes tilstand og menneskehetens framtid?

Som en markering av vårt tiårsjubileum ser Litteraturhuset framover. Vi har invitert tre forfattere som gjennom sin skrift og sitt virke på ulike måter går inn i denne tematikken og gir oss en bedre forståelse av vår historie og den verden vi lever i, gjennom ord, kunst og litteratur.

Nobelprisvinner Svetlana Aleksijevitsj (Hviterussland), Siri Hustvedt (USA) og Arundhati Roy (India) gjester alle tre Litteraturhuset denne høsten og vil belyse disse spørsmålene ut fra sine unike ståsteder.

Foredragene er gratis, men vi forventer stor pågang, og legger derfor ut gratisbilletter i forkant av hvert foredrag. Ved å reservere og hente ut billett på forhånd, sikrer du deg plass til arrangementet.