Litteraturens framtid: Alle tings uforutsigbarhet 3Maleri av Arundhati Roy, av Terje Nicolaisen.

Litteraturens framtid: Mitt opprørske hjerte

bookmark

Foredrag ved Arundhati Roy

onsdag 20. september 2017, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter tilgjengelig på nett fra 14.9 kl. 09.00

Oppdatert onsdag 11. juli 2018, kl. 13:37

13:37

Tjue år etter romansuksessen Guden for små ting er indiske Arundhati Roy tilbake med en ny roman: Ministeriet for den høyeste lykke. I dette foredraget forteller hun om sitt litterære og politiske virke gjennom tjue år. Foredraget ble holdt i tilknytning til Litteraturhusets tiårsjubileum, 14. september 2017.

Hvor er litteraturen på vei? Hvilken kraft har litteraturen til å skape empati og nye ståsteder? På hvilken måte gir den plass og stemme til dem som ikke kommer til orde? Har litteraturen makt til å takle de materielle og mellommenneskelige utfordringene vi står overfor? Kan den si noe om menneskenes tilstand og menneskehetens framtid?

Arundhati Roy er en av forfatterne som denne høsten vil gjeste Litteraturhuset og belyse disse spørsmålene fra sitt unike ståsted. Som forfatter og aktivist har hun tatt for seg spørsmål som forurensning, menneskerettsbrudd, industrialisering og sosiale forskjeller i både litterær form og sakprosa.

De kritikerroste romanene Guden for små ting og Ministeriet for den høyeste lykke skildrer virvaret av rike, vanvittige og vakre små og store ting som utgjør verden rundt oss, og de ofte overraskende forbindelsene mellom dem.

Som en markering av vårt tiårsjubileum ser Litteraturhuset framover. Vi har invitert et knippe forfattere som gjennom sin skrift og sitt virke på ulike måter går inn i denne tematikken og gir oss en bedre forståelse av vår historie og den verden vi lever i, gjennom ord, kunst og litteratur.

Foredraget holdes på engelsk. På grunn av forventet stor pågang blir det lagt ut gratisbilletter fra torsdag 14. september kl 09.00.