Livet etter døden av Tryggvi Gudmundsson

Livet etter døden

bookmark

av Tryggvi Gudmundsson

lørdag 11. februar 2023, kl. 12:00 til kl. 15:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Oslo kosmologiske forum

Inngang: Vipps eller bankkort - Vi tar ikke kontanter

Priser: Billett 250,-

Et av livets store eksistensielle spørsmål er hva som skjer etter døden. De siste tiårene har flere tusen mennesker fortalt forskere om opplevelser fra de var klinisk døde. På tvers av kultur, geografi, alder og kjønn forteller de nesten likelydende historier. Selv leger har de siste årene begynt å interessere seg for fenomenet, og de forsøker i økende grad å finne beviser for at menneskets bevissthet kan leve videre etter at kroppen er død.

Den danske forfatteren Martinus så ikke døden som en avslutning, men som en overgang fra en fysisk til en åndelig tilværelsesform. I hans omfattende kosmiske verdensbilde er døden bare en overgang fra én slags eksistens eller tilstand til en annen. Eller slik han selv formulerte det i sin artikkel «Gjennom dødens port – søvnen og døden»: «Det vi kaller døden kan bli som en skjønn solnedgang fra den fysiske verden og en vidunderlig soloppgang i den åndelige verden.»

Foredraget vil ta utgangspunkt i boken «Gjennom døden», en samling av Martinus’ artikler om temaet. Det vil hovedsakelig fokusere på tilstanden etter døden, en paradisisk tilværelse mellom inkarnasjonene. Martinus verk og verdensbilde blir kort presentert i starten av foredraget.

Foredraget holdes på dansk/nordisk.

Ingen arrangement