Livet, og korleis leve det?Foto: Pernille Walvik/Samlaget

Livet, og korleis leve det?

bookmark

torsdag 15. mars 2018, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Folkeakademiet Viken

Inngang: Gratis

På kort tid har Anne Gunn Halvorsen (33) fått to barn, mann og rekkjehus. Ho har pådrege seg gjeld, ansvar og eit heilt ordinært vaksenliv. Ein kveld ho surfar på nettet, går det opp for henne at ho har brukt meir tid på å søkje opp kjendisar og trenings-tights enn sjølve livet. For korleis skal ein som vaksen unngå å bli skild, sur, utbrend og gjeldsslave? Kva bør du ete, kvar bør du bu, og kva kan du gjere for å unngå å døy?  

I eitt år set Halvorsen alt anna på vent for å finne svar på dei store spørsmåla. Ho vitjar finanskonferanse og samlivskurs, grev seg ned i forskingsrapportar, oljesmell og politisk historie. Ho reiser frå Gjøvik til Høvik, til Stavanger, Sandnes, Sandeid, Etne og Keyserløkka. Alt for å skrive ei bok som kan gjere deg klokare – og få deg til å senke skuldrene, litt. 

15. mars inviterer Folkeakademiet Viken henne til Litteraturhuset for å halde eit foredrag basert på dei viktigaste funna i researchen. Det vil handle om samliv, barn, husarbeid, tidsplanlegging, gjeld, kjøttdeig og død. Det er aktuelt for alle som nettopp har blitt vaksne eller burde ha blitt det for lenge sida.

Ingen arrangement