Livets kronikør. Hilde Hagerup, Gerd Brantenberg og Janneken Øverland om Anne Karin ElstadFoto: Aschehoug forlag

Livets kronikør

bookmark

Hilde Hagerup, Gerd Brantenberg og Janneken Øverland om Anne Karin Elstad

onsdag 1. april 2020, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Avlyst

Litteraturhuset følger løpende Folkehelseinstituttets anbefalinger for å unngå spredning av covid-19-viruset (korona). Vi har derfor valgt å avlyse arrangementet.

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Anne Karin Elstad var i en lang periode en av Norges mest leste forfattere. Hun debuterte i en alder av nesten førti år og fikk et umiddelbart litterært gjennombrudd med sine fire bøker om slekta fra gården Innhaug. Hos Elstad finner man handlende mennesker som tar vanskelige og upopulære valg og lever med konsekvensene av dem. Men hennes bøker er også finmaskede skildringer av forholdet mellom individ og slekt, samfunn og historie. En usentimental portrettør av mennesker slik de lever sine liv.

Anne Karin Elstad har solgt om lag 2 millioner bøker bare i Norge og har også vært en viktig inspirasjonskilde for mange unge, gryende forfattere. Til tross for at hun var en lesernes favoritt og mottok flere leserpriser, ble hun imidlertid aldri tildelt de største litteraturprisene. Hvorfor ble det slik, og hvordan leses dette forfatterskapet i dag?

Hilde Hagerup har skrevet Som hennes dager var, en biografi om Anne Karin Elstad. Forfatter Gerd Brantenberg var nær venn av Elstad og har i likhet med litteraturhistoriker Janneken Øverland fulgt forfatterskapet tett. Øverland er kveldens ordstyrer.

Ingen arrangement