Panelsamtale 2

Mandelas siste ord

bookmark

Panelsamtale med Kjell Magne Bondevik og Tomm Kristiansen

torsdag 23. november 2017, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Pilar Forlag

Inngang: 100,-

Da Nelson Mandela døde i 2013, etterlot han seg det nesten ferdige manuskriptet på oppfølgeren til verdenssensasjonen Veien Til Frihet – en av historiens mestselgende biografier.

Enken brukte årene etter Nobelprisvinnerens død til å finne riktig forfatter til å ferdigstille boken, og her hjemme var det Nelson Mandelas norske venn Kjell Magne Bondevik som fikk æren av å skrive forordet.

På denne unike boklanseringen intervjuer Afrika-eksperten Tomm Kristiansen tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik om Mandela og hans svært betydningsfulle liv.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik forteller fra sitt vennskap med Mandela og diskuterer den Sør-Afrikanske legendens siste utgivelse. Selv glemmer Bondevik aldri den dagen i august 1990: Som ung utenriksminister tok han imot Nelson Mandela på flyplassen utenfor Oslo. Dette var få måneder etter at han var løslatt fra 27 år i fengsel. Han forventet en mann full av bitterhet og hevnlyst, men i bilturen mot Oslo sentrum satt ville Mandela bare snakke om forsoning. Dette var tross alt mannen som inviterte fangevoktere på Roben Island til innsettelses-seremonien som president. August-besøket i 1990 ble starten på et unikt vennskap mellom to statsledere som måtte forholde seg til vidt forskjellige virkeligheter, men en felles humanitet.

Billetter kan forhåndskjøpes via billettsalgslenke i topp. Det kan også betales med Vipps/kontant i døra.

Ingen arrangement