Medan vi ventar på Murakami… (UTSELD)

bookmark

Foredrag ved Frode Grytten

fredag 27. mars 2009, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Det er rart korleis Haruki Murakami, ein japansk forfattar, kan bli til ei kjærleikshistorie i den norske kroppen din, som narkotika injisert rett i årene dine, dop, snop, medisin, korleis Murakami går i blodet ditt, er ein svolt som blir stilt for kvar ny bok, men som så kryp kjapt tilbake. 
– Frode Grytten 

Forfattaren bak suksessromanar som Kafka på stranden, Dans dans dans og Norwegian Wood kjem forhåpentleg med ei ny, stor leseoppleving om ikkje lenge. Ihuga fans håpar óg på eit nytt norgesbesøk. Medan vi ventar, kjem fan og forfattar Frode Grytten for å leie oss gjennom Haruki Murakamis mystiske univers med musikk, bilete og overraskande effektar, før han til slutt set seg i den sagnomsuste Murakami-bilen og kjører ut i
natta. Foredraget er Litteraturhusets fyrste ønskereprise. 

Slik faren din løy på seg å ha vært der da Sex Pistols spilte på Samfundet i Trondheim, slik storebroren din skrøt av å ha sett Nirvana på Kalvøya-festivalen i 1990, slik vil du en gang fortelle dine barnebarn at du høsten 2008 satt på forreste benkerad i Litteraturhuset i Oslo da Frode Grytten holdt sitt fantastiske foredrag om den japanske forfatteren Haruki Murakami, komplett med japansk samtidsmusikk, videokunst og et "ekstranummer" hvor Grytten inviterte Murakami-fans opp på scenen for å være med og kjøre en imaginær "Murakamimobil" med ham. Etterpå gikk vi alle ut og sparka til en lyktestolpe.
– Dagbladet kårer årets beste fredag 26. desember 2008

 

Ingen arrangement