Musikk søker dikt

bookmark

torsdag 26. mars 2009, kl. 20:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Norsk forfattersentrum

Inngang: Billett

Musikk søker Dikt

Velkommen til en hyggelig konsert med 3 freske fruentimmer som tar for seg livets mange små og store øyeblikk. Det blir en velassortert blanding av humor, sarkasme og alvor. Forfatteren Eivor Bergum byr på egne dikt i samspill med musikerne Erika Toth, fiolin, og Ann-Sofie Godø, klaver.

God fornøyelse!

 

Om forfatteren Eivor Bergum

Debuterte i 1979 som lyriker. Modernistisk sentrallyrikk. Gjennom årene har det blitt 2 diktsamlinger, 2 romaner for voksne og 6 romaner for barn og ungdom. Samtlige verk utgitt på Tiden Norsk Forlag og Gyldendal. Bortimot femti antologibidrag, nyskrevne og fra eksisterende bøker. Noen av dem er noveller.

Har Statens Garantiinntekt , tildelt 1988.

En ungd. roman inntsilt til kritikerprisen : Budskap fra Vojvodina Tiden 1986

Denne ble utgitt på nytt i 1994 i klassikerserien Tidens Beste

Oversatt til serbisk i 2006

En roman ble prisbelønt i Tidens romankonkurranse 1990: Discjockey

Barneboka Spetakkel og Mosling lagt til rette for NrK og sendt i Barnetimen for de minste, Radioransj og Hokus Bokus. Spesialkomponerte sanger av Andris Snortheim. Lest av Lasse Lindtner.

Spesialskrevet barnetime for NrK og FINN, Byreven og Gatekjøkkenmåsen, sendt i NrK og som forestilling under FINN.

Utdrag fra bøkene er oversatt til finsk og engelsk

Narvik kommunes kulturpris 1991

Æres-Svaratbjørn av Narvik 1995

Medlem av Den norske Forfatterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Norsk Kritikerlag, Norsk Forfattersentrum, PEN, Kunstnerforeningen i Oslo og Nordnorsk Forfatterlag. Tre av dem er laug med strenge skjønnlitterære opptakskrav for medlemskap. Tre av de fire øvrige har også opptakskrav, men ikke så strenge.

Har arbeidet som fastlans kritiker for avisene Nordlys og Klassekampen. Er nå frilans. Har undervist i skapende skriving på alle nivå fra barn på skriveleir til lærerstudenter, journaliststudenter og en rekke institusjoner for barn og voksne, derimellom.

Har vært leder av Det litterære rådet i NBU, der jeg var medlem i fem år. To år i styret til NBU, med repr. i diverse utvalg.

Medl av valgkomiteen DnF, Leder av Nordnorsk Forfatterlag, medl av arb.utv. NF. Leder av Narvik Kunstforening. Personlin vararepr. for komponist Håkon Berger i Statens Kunstnerstipend i fire år. Meldem av Festspillene i Nord-Norges representantskap i fire år.

Jobba med Torgeir Stubø på åttitallet, Musikk i Nordland på åttitallet, deltatt i to helaftens forestillinger ifbm FINN i smarbeid med Nordnorsk Forfatterlag, Nordnorsk Viseforum m. fl.

Er en nasjonal forfatter med samtlige bøker kjøpt inn av Norsk Kulturråd.

Jobba jevnlig med Arctimus siden 2001 bla a under FINN, Hamsundagene, ILIOS og Kråkeslottfestivalen. Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard. Flere av arbeidene i denne perioden har blitt publisert i nye antologier.

Ingen arrangement