Nedtrapping av psykofarmaka 1

Nedtrapping av psykofarmaka

bookmark

Vitenskap og erfaringer fra psykiatrien

onsdag 5. april 2023, kl. 18:00 til kl. 21:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Psykolog Anders Sørensen

Inngang: Fysisk: 350 ,- Digitalt: 199 ,-

Hvordan kommer man seg trygt av psykiatriske medisiner og hvilke tiltak kan man implementere istedenfor?

Bli oppdatert på den nyeste kunnskapen rundt disse to spørsmålene med Anders Sørensen, Laura Delano og Dex Carrington.

Mye av den kunnskapen vi har om hvordan man tryggest kommer seg av psykiatriske medisiner kommer ikke fra forskningen, men fra erfaringer fra mennesker som selv har trappet ned. Pasientene forsto lenge før forskerene hvor avhengighetsskapende psykofarmaka er. Gjennom deres erfaringer ble det tydelig hvor nødvendig det er å trappe ned svært sakte for å unngå de verste abstinensene. De siste årene har det blitt forsket mer rundt dette problemet, og mange studier bekrefter vanskelighetene rundt medikament avhengighet og abstinenser.

Veien ut av psykofarmaka kan være svært krevende. Tanker og følelser som har blitt bedøvet av medisiner over lang tid kommer tilbake, og dette kan være veldig vanskelig å stå i alene. Andre utfordringer som abstinenser, bekymringer og eksistensielle kriser gjør denne prosessen spesielt krevende. I tillegg til dette må man behandle roten av lidelsen som medisinen kun symptom behandlet og finne alternative strategier for å mestre livet. Det krever en innsats, og det er den innsatsen foredraget også handler om.

Anders Sørensen er en dansk klinisk psykolog og Ph.D i psykiatri med spesialisering i nedtrapping av psykofarmaka. Han er en av verdens fremste eksperter på nedtrapping av psykiatriske medisiner og tilbyr medisinfri behandling av lidelser som depresjon, angst, stress og psykoser.

Laura Delano er en tidligere psykiatrisk pasient, forfatter og administrerende direktør for Inner Compass Initiative. Dette er en organisasjon som bistår pasienter til å ta mer informerte valg vedrørende medisinering og nedtrapping.

Dex Carrington er en kjent komiker og tv personlighet som sto på en rekke psykiatriske medisiner over lang tid og brukte flere år på å bli medisinfri. Han forteller en sterk og inspirerende historie om en tøff og vanskelig vei ut av psykiatrien.

Arrangementet foregår på Engelsk

Ingen arrangement