Norsk litteraturhistorie 2017-2017 fritt etter hukommelsenILL.: Knut Nærum

Norsk litteraturhistorie 2017-2027 fritt etter hukommelsen

bookmark

Lørdagsforedrag spesial ved Knut Nærum

lørdag 7. oktober 2017, kl. 15:00 til kl. 16:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 11:30

11:30

I forbindelse med Litteraturhusets 10-årsjubileum sendte vi Knut Nærum med en tidsmaskin inn i framtida, og lot ham orientere seg om hvordan norsk litteratur vil se ut de neste ti årene. Dette er hans rapport, fritt etter hukommelsen. Foredraget ble holdt lørdag 7. oktober 2017.

Knut Nærum har bygget en tidsmaskin og reist ti år inn i framtida. Nå er han tilbake igjen og presenterer norsk litteraturhistorie 2017–2027.

Vi er spente: Hvordan ser litteraturen ut? Hva skriver de nye, unge forfatterne om? Har virkelighetslitteraturen blitt enda virkeligere? Hvem er de største litterære stjernene, hvilke forfattere er glemt, og hvilke er det vi til tross for iherdige forsøk ikke har klart å glemme? Har Fosse, Solstad, Hjorth eller Knausgård fått Nobelprisen? Har sakprosaistene blitt anerkjent som diktere? Er Jo Nesbø fortsatt den nye oljen? Hva er skandalene? Hvilke debatter dominerer? Og fins det noen kroppsdel som ikke har fått sin egen bok?

Svarene vil komme på løpende bånd og bli rikt illustrert underveis. Mye tyder på at framtida ligner på nå, bare enda mer.

Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.

Ingen arrangement