Om adopsjon, identitet og annerledeshet 1Foto: Blunderbuss/Anna-Julia Granberg

Om adopsjon, identitet og annerledeshet

bookmark

Saklig søndag med Synne Sun Løes

søndag 5. mars 2023, kl. 13:00 til kl. 14:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Norli Litteraturhuset og Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter legges ut mandag 20. februar kl. 9

I dag lever det over 20.000 utenlandsadopterte barn i Norge. Samtidig viser en rapport fra Bufdir at halvparten av utenlandsadopterte har opplevd diskriminering i oppveksten, i form av forskjellsbehandling og rasisme.

For marginaliserte grupper er humor ofte et viktig våpen. Ingen kan spytte på et smilende ansikt, sier et koreansk ordtak som utgjør tittelen på Synne Sun Løes‘ nye bok. I essaysamlingen utforsker hun livet som «annerledesbarn» i Norge, med utgangspunkt i egne erfaringer. Hvordan påvirkes identitet av historiene vi forteller om adopsjon, og hvordan kan adopterte utvikle sin egen identitet uavhengig av disse historiene? Med både humor og alvor belyser Løes temaer som rasisme, krenkelseshysteridebatten, transgenerasjonelle traumer og koreansk hevnkunst.

Synne Sun Løes er forfatter av bøker for både ungdom og voksne. Siden debuten Yoko er alene i 1999, har hun blant annet vunnet Brageprisen for ungdomsromanen Å spise blomster til frokost (2002) og Riksmålsprisen for Miss (2017). Hennes ferskeste roman, Sinnapsykologen, utkom i 2021. Vel møtt til et berikende søndagsforedrag om et stadig underbelyst tema.

 

Ingen arrangement