PO Enquist

bookmark

Hvordan kunne det gå så dårlig, når det egentlig gikk så godt?

torsdag 22. januar 2009, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 11:36

11:36

I denne episoden kan du høre en samtale mellom den svenske forfatteren Per Olov Enquist og daværende daglig leder for Litteraturhuset Aslak Sira Myhre. Samtalen fant sted 22. januar 2009, kort tid etter utgivelsen av Enquists bok Ett annat liv.

Ingen svensk bok utgitt i 2008 har høyere litterært innhold enn Enquists Ett annat liv. Jeg våger til og med å påstå at dette er årets store bok i Europa.
– Gabi Gleichmann i Aftenposten

Enquists memoarroman Et annet liv kommer på norsk, og han selv kommer til Litteraturhuset for å snakke om sitt forfatterskap. Som barn satt Enquist for det meste og tegnet oppdiktede kart. Barndommens verden strakk seg for ham ikke lenger enn til Bureå. Likevel skulle han komme til å reise og bo store deler av sitt liv utenlands – i Berlin, New York, Paris, København. Skuespillet Tribadenes natt brakte ham helt til Broadway. Som forfatter fikk han et stort, internasjonalt
gjennombrudd. Samtidig vokste en personlig krise fram. Hvordan kunne det gå så dårlig, når det egentlig gikk så godt?
Møt PO Enquist i samtale med Litteraturhusets Aslak Sira Myhre.

Singelkuttet: Øyvind Rimbereid

Det er nå fullt på overføringen i Nedjma, men samtalen overføres også direkte til TV-skjermer i LesBar (Kafe Oslo) og i Sjeherasad (3. etasje). Her er det ingen plassreservasjon.

Den 20. januar kan du også få med deg foredraget “Detta är hela historien”. Vandringer i Per Olov Enquists forfatterskap på Litteraturhuset.

Ingen arrangement