Røde Kors viser Hotel Rwanda

bookmark

Nøytralitet

torsdag 30. april 2009, kl. 18:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Oslo Røde Kors

Inngang: Gratis

Oslo Røde Kors viser filmen Hotel Rwanda, basert på den sanne historien om en hotelldirektør som i all hemmelighet brukte sin posisjon for å skjule over tusen flyktninger under borgerkrigen. Før filmvisning vil det bli holdt to innledninger.

Morten Bøås fra Fafo vil holde en innledning der han fokuserer på årsakene til konflikten – og hvordan etnisk tilhørighet blir skapt og manipulert.

Mads Harlem fra Norges Røde Kors vil deretter fortelle om hva Røde Kors gjorde i Rwanda, men også mer generelt om hvordan Røde Kors arbeider i slike konflikter.

Om filmen:
For femten år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte en mann å gjøre alt som stod i sin makt for å beskytte sin familie – og samlet nok mot og styrke til å redde mer enn 1200 mennesker fra den sikre død. "Hotel Rwanda" forteller den rørende og sanne historien om hverdagshelten Paul Rusesabagina, en holtedirektør i Rwanda, som i all hemmlighet brukte sin posisjon for å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde, åpnet Paul sitt hjerte, og er et levende bevis på at man med ekte medmenneskelighet og omtanke kan utrette mye – uendelig mye.

Ingen arrangement