Rom for demokrati?

bookmark

Åpent debattmøte om Regjeringskvartalet

tirsdag 8. april 2014, kl. 19:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Galleri 0047, Arkitektur N og Arkitektnytt

Inngang: Gratis

Arkitektnytt og Arkitektur N, og Galleri  0047 inviterer til åpent debattmøte om Regjeringskvartalet. En forløper til debattmøtet er en utstilling på Galleri 0047 som åpner 17. mars kalt «Høyblokka revisited». Til utstillingen har man gått ut bredt til arkitekter, kunstnere og andre invitert dem til å foreslå en videreføring av eksisterende bygg i Regjeringskvartalet i nye sammenhenger, for å gi alternativ til den polariserte riving-/bevaring-diskusjonen og for å løfte ambisjonene for hele området. Utstillingen og debattmøtet er et svar på kommunalminister Jan Tore Sanners ønske om en åpen og demokratisk prosess med faglige innspill for å komme fram til en beslutning rundt Regjeringskvartalets framtid.

I dette debattmøtet ønsker vi altså ikke en «for eller mot riving av Høyblokka»-debatt, men en diskusjon rundt hvordan man kan sikre en demokratisk og åpen prosess rundt et så viktig område som Regjeringskvartalet, og om det finnes en tredje vei mellom riving og bevaring av byggene i Regjeringskvartalet.

I panelet sitter ordfører i Oslo, Fabian Stang, kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein, arkitekt og partner i Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen, direktør i Henie Onstad kunstsenter, Tone Hansen. En av plassene holder vi åpen til en av deltakerne i utstillingen.
Moderator er Birger Kolsrud Jåsund (journalist i NRK)

FOTO: Teigens fotoatelier/Dextra Photo
 

 

 

Ingen arrangement