Saladindagene

Ørkenstormer

bookmark

UTSOLGT

fredag 5. mars 2010, kl. 19:00 til mandag 22. mars 2010, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Et teaterstykke av Thorvald Steen og Tariq Ali. Med Bjørn Sundquist (Saladin) og Christian Skolmen (Richard Løvehjerte), Pål Sverre Valheim Hagen, Pia Tjelta, Monna Tandberg, Stein Grønli. Regi: Stein Winge.

– Gå og ta Jerusalem!
Slik begynner Thorvald Steen og Tariq Alis nye stykke om kampen mellom korsfareren Richard Løvehjerte og Saladin, arabernes sultan. Det blir et møte mellom to kulturer med klare paralleller til dagens krig mot terror, til striden om Jerusalem og Palestina og til troens problem. Men først og fremst er det et stykke om mennesker som rives mellom fundamentalistisk tro og menneskelig tvil. Ørkenstormer er skrevet på oppdrag fra Litteraturhuset av den norske forfatteren Thorvald Steen og den britisk-pakistanske historikeren og forfatteren Tariq Ali. Deres bakgrunn fra den kristne og islamske kulturkrets har gitt dem særlig gode forutsetninger for å få fram ulikhetene i de to kulturenes tenkesett.

Spilleperiode er 5. mars – 22. mars, med 14 forestillinger. Les mer litteraturhuset.no/saladin.

Ørkenstormer er produsert av Litteraturhuset i samarbeid med Nationaltheatret og Riksteatret, med støtte fra Utenriksdepartementet