Lange linjer i Midtøsten
Saladindagene

Lange linjer i Midtøsten

bookmark

Saklig søndag med Odd Karsten Tveit

søndag 25. oktober 2020, kl. 13:00 til kl. 13:30 – Utsolgt / Fullt

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset og Norli Litteraturhuset

Inngang: 50,-

«Det eurosentriske navnet Midtøsten ble først lansert av en britisk diplomat i 1820. Sett fra India kunne regionen like gjerne ha blitt kalt Midtvesten.»

Slik starter forfatter og journalist Odd Karsten Tveit sin fortelling om hundre års historie på 200 sider, som er utgangspunktet for denne søndagens foredrag.

Hva er de historiske beveggrunnene for krigen i Syria og framveksten av IS? Hvordan har ulike lands oljeinteresser formet den politikken som Europa og USA har ført overfor denne regionen, og hvordan skal vi se vår samtids arabiske vår i lys av Osmanrikets fall?

Odd Karsten Tveit har i tre perioder vært NRKs korrespondent i Midtøsten, og er forfatter av en rekke titler fra området, deriblant flere bøker om Palestina-Israel-konflikten. Nå er han aktuell med utgivelsen Midtøsten på 200 sider. Fra 1820 til i dag.

Arrangementet inngår i Saladindagene, som pågår på Litteraturhuset disse dagene. Arrangementet er også en del av serien «Saklig søndag», som er et samarbeid mellom Norli Litteraturhuset og Litteraturhuset.

Arrangementet foregår kun fysisk på Litteraturhuset. På grunn av gjeldende smittevernregler er det dessverre begrenset med plasser.