Salong! med Anna Kleiva 5Foto: Ingvil Skeie Ljones (Kleiva) og Trond Gausdal (Ingebrigtsen)

Salong! med Anna Kleiva

bookmark

Åpen mikrofon + samtale

fredag 17. februar 2023, kl. 21:00 til kl. 22:30

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Skriver du? Eller vil du bare høre gode folk diskutere det å skrive?

SALONG! kombinerer konvensjonell “åpen mikrofon”, hvor alle som én kan lese og dele tekstene sine, med lavskuldret, men opplysende samtale om kunst og praksis. Hver kveld byr på inspirasjon og refleksjon med noen av Norges fremste kunstnere og formidlere.

Salongvert Sandra Kolstad er i permisjon frem til sommeren, men forfatter og oversetter Anna Kleiva vikarierer for henne frem til da. Kleiva debuterte i 2011 med diktsamlingen Ti liknande versjonar, og fikk mye oppmerksomhet for den senere samlingen Drikkeviser frå Paris. Hun har gjendiktet poeter som blant andre Ariana Reines og Asta Olivia Nordenhof, og har nylig oversatt den moderne klassikeren Late dagar, vilde netter av Eve Babitz.

Gjest denne gang er poet og gjendikter Martin Ingebrigtsen. Han debuterte i 2018 med diktsamlingen Riv av seg ansiktet, og har siden 2016 gjendiktet flere store internasjonale poeter, sist amerikanske C. A. Conrad. Til våren kommer Ingebrigtsens andre diktsamling, med tittelen Bukk & Sigd. Ingebrigtsen jobber også som skjønnlitterær redaktør i Det Norske Samlaget, og møter Kleiva til en kort samtale om poesi, gjendiktning og å la seg inspirere.

Etter samtalen skrur vi på mikrofonen for alle som vil lese og dele tekstene sine, ta del i fellesskapet og teste ut materiale foran et publikum. OBS: Maks tre minutter per opplesning. Påmelding fra kl. 20:30!

Ingen arrangement