Sangen om flammen

bookmark

13 sanger og fortellinger om kjærligheten

lørdag 31. oktober 2009, kl. 19:30

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Paul Arvid Jørgensen

Inngang: Billett

“Sangen om flammen” er en forestilling om kjærester, elskov, flørt, begjær og bedrag. Den er laget over våre egne dagboknotater og minner om sprudlende, morsom, berusende og gær’n kjærlighet. Musikken er fengende og akustisk med norske tekster, i et spenn mellom rock, viser, string-swing, latin og kabaretstil.

Utgangspunktet var et knippe gode sanger der noen er kjent fra plater og andre bare lever et liv på konserter eller rett og slett har blitt glemt. Felles for dem er at de er på norsk, og at de var som plukket ut av scener fra en kjærlighetshistorie. De manglet bare en historie til å binde dem sammen. Dermed startet vi med å hentet fram våre egne fortellinger og dramatiserte det vi selv faktisk har opplevd. Her er ingenting oppdiktet, vi har rett og slett skrevet våre kjærlighetsliv sammen. Slik som fortellingen om han som datet flere damer på en gang. Han hadde dem på data, for å kunne ha full kontroll. Eller dama som gjorde alt for å skremme bort frier’n, men som bare oppnådde at han ble mer sikker på at hun var den rette! Og selvsagt er minnene om det første kysset med, og om den dumdristige turen tilbake til en mulig gammel flamme…

Sangtekstene er blant annet av Jacques Prévert. Han var en av Frankrikes stor surrealsitiske diktere i forrige århundre, og Carl Fredrik Prytz har gjendiktet han til norsk og gitt tilllatelse til at de brukes her. I scenografien bruker vi 13 portretter som er løst basert på personene i historiene, alle malt av Beate Løseth. Karen Høie er fortelleren. Hun er skuespiller med lang erfaring fra Hamar teater, Maridalsspillet og nå sist på skoleturné med "Wergeland for de minste". Beate Løseth er sanger med en rekke roller i bl.a. Maridalsspillet, Akerselva kultur- og teaterlag og flere egne produksjoner.

Forestillingen varer 60 minutter. 

Forteller: Karen Høie 

Musikere: 
Beate Løseth (sang)
Tor Soløst ( sang og trommer)
Torfinn Sæbø ( gitar)
Paul Arvid Jørgensen (piano)
Dag Vargset ( bass og gitar)

Manus og idé: Karen Høie, basert på felles fortellinger.
Musikk og tekst av: Beate Løseth, Torfinn Sæbø, Paul A Jørgensen, Jacques Prévert, Chris Erichsen, Anne Grete Lunner, Odd Nordstoga, Jaques Brel, Bjørn Årstad, Henning Dahl, Torbjørn Gabrielsen. 

Ingen arrangement