Kan planter forandres gjennom bevegelse? 1

Kan planter forandres gjennom bevegelse?

bookmark

onsdag 27. september 2017, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Steineruka og moveART

Inngang: 100,-

Siden 2007 forsker Institut ArteNova fra Basel (CH) i spenningsfeltet mellom kunst og vitenskap. Bevegelsespedagog Tanja Baumgartner og agroøkonom Eckart Grundmann belyser sin metode og sine forskningsresultater med vannkvalitet, medikamenter, smaken av karse og epler. Foredrag på tysk med oversettelse.

«Litt abstrakt fortalt søker vi en vei for å gjøre livskreftene, eller eterfenomenene, synlige. Vi forsøker å finne en inngang til denne verdenen som alle kan forstå og gå.»

Tanja Baumgartner har gjennom 30 år fulgt mennesker som har hatt fysiske og psykiske lidelser. Utifra denne erfaringen har hun utviklet en metode for hvordan mennesker igjen kan komme i kontakt med sine livskrefter for å helbrede seg selv. Hun grunnla i 2007 en massasjeutdanning og forsker siden 2000 i spenningsfeltet mellom kunst og vitenskap ved Institut ArteNova i Basel i Sveits. Ved Institut ArteNova forsker hun sammen med bla. Eckart Grundmann på hvordan menneskelige bevegelser virker inn på plantenes vekst, vannkvalitet og medikamenter. Hun samarbeider bla. med Universitetet i Bern i Sveits.

www.unternehmen-eurythmie.ch

Eckart Grundmann er født i Zwickau (Tyskland) i 1972. Har studert økologisk landbruk ved Universitet i Kassel og har mange års arbeidserfaring fra biologisk-dynamsike gårder. Siden 2002 – 09 medarbeider i forskningsringen for biodynamisk-økonomi i Darmstadt: Prosjekter til naturvern og bærekraftige ressurser ved økologisk landbruk. Siden 2009 medarbeider i Institut ArteNova. Forskning på virkningen av menneskelige bevegelser på planter og substanser. Utdannet til eurytmimassør under Tanja Baumgartner.

www.institut-artenova.ch