Symposium: Zimbabwe, revolusjon eller diktatur?

bookmark

Paneldebatt

torsdag 29. mai 2008, kl. 18:00

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Afrikan History Week

Inngang: Gratis

Årets symposium tar for seg ett brennhett tema, "Zimbabwe, revolusjon eller diktatur?". Norge har i altfor lang tid snakket om Afrika og ikke med afrikenere. I den afrikanske diskursen finnes det stemmer som hyller Zimbabwe og andre som fordømmer. Den politiske situasjonen i Zimbabwe har i de siste årene blitt viet mye oppmerksomhet fra vestlige myndigheter og presse. Det politiske styret under Presiden Mugabe har blitt beskyldt for å være et tyranni som med jernhånd knuser pressefrihetet, frarøver
befolkningen mulighet for demokratisk deltakelse og kjører den en gang lovende økonomien i grøfta. Afrikan History Week vil presenter kritiske synspunkter på situasjonen i Zimbabwe – sett fra et afrikansk ståsted. Og bruke denne diskusjonen som utgangspunkt for å se på politisk utvikling i andre deler av det afrikanske kontinentet.

Hovedtaler vil være Baffour Ankomah (UK), redaktør for verdens største og mest innflytelsesrike pan-afrikanske nyhetsmagasin, New African. Som forfatter og journalist har han inngående kunnskap til situasjonen i Zimbabwe som han har besøkt mange ganger og gjort dybdeintervjuer.

Med i panelet er også statsviter Onyango Makogango (NO), som er rådgiver ved IMDi og Helene Bank (NO), utenrikspolitisk rådgiver for Senterpartiet. 

Velkommen til en intelligent og kritisk debatt med høy temperatur! 

Programmet starter presis.

Samarbeidspartner: Africa Centre for Information and Development (ACID)

Ingen arrangement