Thorbjørn Egner-dag!

bookmark

Karius, Baktus, Politimester Bastian og Mikkel rev

søndag 15. november 2009, kl. 12:30

Sal: Hele huset

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Alle kjenner tante Sofie, Klatremus og Karius og Baktus. Bli med på Thorbjørn Egner-fest på Litteraturhuset! I Hakkebakkeskogkafeen steller vi i stand til bamselag med blåbærsyltetøy og herlige kaker. Kle deg gjerne ut! Passer for hele familien. 

Program for dagen:

Karius og Baktus
Klokka 12.30, 13.30, 14.30 i Wergeland 

I tennene til Jens bor det to små rare fyrer som borer, hakker og ler så de nesten sprekker. Karius og Baktus fyller seksti år i år, og vi feirer begivenheten med tre gratisforestillinger i storsalen vår. 

Martha Kjørven, Elsa Aanesen og Hallgeir Skogstad spiller henholdsvis Karius, Baktus og tannbørsten. Forestillingen varer i 30 minutter, og vi åpner salen for publikum 20 minutter før hver runde. 

Klatremus i knipe
Klokka 12.30, 13.00, 13.30, 14.00 og 14.30 i Amalie Skram

Klatremus i knipe var den aller første filmen som ble produsert i Ivo Caprinos eget filmatelier på Snarøya. Filmen er fra 1955, og basert på Egners fortelling om Dyrene i Hakkebakkeskogen. Den varer i 13 minutter.  

Da Per var ku
Klokka 13.00 og 14.00 i Sjeherasad 

Per har vært på landet hele sommerferien – på bondegården til onkel Jens. Der har han fått mange gode venner blandt dyrene på gården. Og siste natten han sover i den gamle koselige senga på landet, drømmer Per at han er ku. Vi leser, forteller og viser bildene som hører til. 

Egner-quiz for hele familien
Klokka 13.00 i Nedjma 

Er det Karius eller Baktus som har rødt hår? Hva heter bikkja til mannen og konen på gården, og hvem flyr av gårde med paraplyen sin? Ta med hele familien og sjekk Thorbjørn Egner-kunnskapene i Hakkebakkeskogkafeen! Fine bokpremier til vinnerne.

Ingen arrangement