Tidsskriftdagen 2009

bookmark

Norsk Tidsskriftforenings årlige arrangement for medlemmer og publikum

lørdag 14. november 2009, kl. 11:00

Sal: Hele huset

Arrangør: Norsk Tidsskriftforening

Inngang: Gratis

Publikumsarrangementer over hele huset. Norsk tidsskriftforening inviterer publikum, forfattere, forskere, bibliotekarer, skoleelever, tidsskriftsfolk, presse og andre interesserte til en real festdag i tidsskriftenes navn. Overordnet tema for dagen er ”myter”. Det blir spennende debatter og foredrag, en omfattende tidsskriftsutstilling, tidsskriftskafé og faglig-sosial hygge. I tillegg kåres for første gang Nordens beste tidsskrift. Velkommen!

Kl. 11.00 ÅPNING AV TIDSSKRIFTDAGEN 2009 I WERGELAND
v/Bente Riise, leder i Norsk Tidsskriftforening
Kl. 11.15 Prisutdeling: Beste nordiske tidsskrift
Kl. 12.00 – 12.50 Tidsskriftforelesningen 2009:
"Tidsskriftenes rolle i det norske samfunnet" v/Knut Olav Åmas
Knut Olav Åmås (41) Kultur- og debattredaktør i Aftenposten.

AMALIE SKRAM
Kl. 15.30 – 16.15 SAMTIDEN-FOREDRAGET:
Forsker Cora Alexa Døving snakker om minoriteter, felleskap og patriotisme. Foredraget er basert på artikkelen «Kampen om en "mislykket integrering"».

KVERNELAND
Kl. 13. 00 – 13.50 PROSA-SAMTALEN: Framtidens bibliotek
Hva gjør e-boka med norske bibliotek? Vil stadig mer digitalisering av innholdet i bibliotekene føre til mindre bruk av det fysisk biblioteket? Hva må skje om biblioteket skal fortsette å være et tilbud folk faktisk bruker?

Panel: Tone Moseid Heikki Knutsen, Jonas Svartberg Arntzen, Silje Riise Næss, Svanhild Aabø, ordstyrer Karianne Bjellås Gilje, redaktør i Prosa.

Kl. 14.00 – 14.50 VERDENSMAGASINET X: Mørkets hjerte – igjen.
Siden mai i år har usedvanlig mange pressefolk vært på tur i Kongo. Men er det de skriver hjem om også påvirket av gamle myter om Afrika?
Afrikaforsker Morten Bøås synes dekningen avslører noe om norsk presse, og får svar fra Dagbladet. Redaktør i Verdensmagasinet X, Maren Sæbø deltar også.

Kl. 15.00 -16.00 FETT: FETT arrangerer lørdagssamtale. Hva er vi enige om, hva er vi kun litt enige om og hva er vi riv ruskende uenige om når det gjelder likestilling? Og på hvilke grunnlag er vi så uenige? Om utfordringer for likestillinga i Norge i 2009.

Kl. 16.30 – 17.15 STEMMER: Det litterære magasinet Stemmers prisutdeling i tekstkonkurransen om Møte(t). Prisvinnerne leser tekstene høyt.

KJELLER’N
Kl. 12.00 – 15.30 Fanzineverksted v/Compilation
Program for barn og ungdom fra 10 å og oppover. Bli med og lag fanzine!

Ingen arrangement