Tilbake til sangene!

bookmark

En forestilling med tekster av Erik Bye

søndag 8. november 2009, kl. 17:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Ad Libitum AS

Inngang: Billett

Annbjørg Lien • Ragnhild Bye Lütken • Lars Klevstrand • Sigmund Groven • Johannes Joner • Hans Fredrik Jacobsen • Henning Sommero • Carl Morten Iversen

Poet, pilot og pianist drømte han om å bli, Erik Bye, en av norsk kulturhistorie og musikklivs utvilsomt største legender.

Denne ruvende skikkelsen har i en årrekke stått som et monument i NRK, noe de fleste av oss har blitt både rørt og beæret av. Velkjent som han var for sine viser og bøker og sine skildringer av hardt opplevde erfaringer, har han alltid tatt det norske folk til seg med sin mandige og "rett fra leveren-ærlighet". Med sin spesielle fortellerevne og karisma fikk han alle til å stoppe opp og lytte.

Eriks stemme satte spor i individ og samfunn. 5 år har gått siden Erik ble borte. Vi savner ham, men heldigvis lever hans diktning, hans musikk og ikke minst hans engasjement videre. Den store skatten han har etterlatt seg, kan vi som står igjen dykke ned i og bringe videre til stadig nye publikumsgrupper. Det er vår tur til å stoppe opp og lytte!

Nå hyller vi Erik fem år etter at han gikk bort, etter konserter tidligere i høst i Arendal, Kristiansand, Herøy, Ski, Kolbotn og Eidsvoll. Vi presenterer et tverrsnitt av Eriks produksjon fra de gamle, kjente klassikerne til det siste han rakk å skrive. Ved siden av musikk skrevet av ensemblets medlemmer får vi naturligvis høre musikken til de sentrale etterkrigs visekomponistene, samt Eriks egen!

I ensemblet finnes folk som stod Erik nært i mange år inkludert et barnebarn: sangeren Ragnhild Bye Lütken. Sigmund Groven har lengst fartstid med Erik, med sin "Så spiller vi harmonika". Lars Klevstrand sang inn "Gå til Onkel" på plate allerede i 1968, med Carl Morten Iversen på bass. Henning Sommero har tonesatt skaldens verk i en årrekke, jfr. "Blå salme". Johannes Joner har i mange tolket Byetekster sammen med Sven Nordin. Annbjørg Lien og Hans Fredrik  Jacobsen var tett på til det siste, med musikken til filmen Giganten og albumet "Støv og stjerner" sammen med Sommero.

Ingen arrangement