Tyske dager: Immigrantlitteraturen

bookmark

En mangfoldig litteratur i et nytt Europa

onsdag 6. februar 2008, kl. 19:30

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Arbeidsimmigranter til Tyskland har siden syttitallet satt sitt preg på samfunn og kultur i sitt nye hjemland. Folkekjære forfattere som Rafik Schami og Feridun Zaimoglu har røtter i henholdsvis Syria og Tyrkia, og tallet på skrivende med annen etnisk bakgrunn burde få Mangfoldsåret her hjemme til å sikle. 

Innvandringen til Norge er yngre og mindre i omfang, ikke desto mindre er etterlysningen av en mer mangfoldig norsk litteratur betimelig. 

Men la oss nå ikke glemme det vi har. Denne kvelden tar vi en titt på tre vidt forskjellige bøker som på sitt vis har påvirket det norske litterære liv: Pakkis, den første og den selvskrevne, av Khalid Hussain, Svart på hvitt, en samling hverdagstekster av unge minoriteter, redigert av Hadia Tajik, Svart himmel, svart hav, en av 2007s sterkeste skjønnlitterære debuter, av Izzet Celasin.

Både Khalid Hussain og Izzet Celasin kommer, og de vil samtale med Mala Naveen og Hanna Wozene Kvam om mangfoldigheten som også finnes i norsk litteratur. Samtaleleder er Espen Røsbak.

Ingen arrangement