Ustemt vuggeviseFoto: Catherine Hélie

Ustemt vuggevise

bookmark

Leïla Slimani og Maria Horvei

onsdag 27. mars 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert onsdag 01. desember 2021, kl. 14:28

14:28

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Når Myriam og Paul ansetter Louise som barnepike, faller alle brikkene i livene deres på plass. De to barna er lykkelige, leiligheten er strøken, foreldrene har tid til seg selv og til hverandre. Familien blomstrer, og idyllen er tilsynelatende fullkommen. Så hvordan kan det ende i desperasjon, mord og tragedie?

I bøkene til den fransk-marokkanske forfatteren Leïla Slimani er det persongalleriets psykologiske utvikling som fanger. Vuggesang, som nå foreligger på norsk i Thomas Lundbos oversettelse, utforsker samspillet innad i en liten familie fra øvre middelklasse. Hvilke maktkamper er det som utspiller seg innenfor den parisiske leilighetens fire vegger? Hva skjuler seg i barnepikens fortid?

Slimani har, med kun to skjønnlitterære utgivelser, raskt blitt en favoritt i den franske litterære offentligheten. Debutboka Dans le jardin de l’ogre (I udyrets hage) var en umiddelbar suksess både blant lesere og kritikere, og for Vuggesang ble hun hedret med den prestisjefulle Goncourt-prisen i 2016. Hun er utdannet journalist og har også utgitt flere sakprosabøker, blant annet om mangelen på seksuell frihet i Marokko. I 2017 ble hun utpekt til Emmanuel Macrons representant i Frankofonien (OIF).

Nå samtaler hun med kritiker og redaktør for Vinduet Maria Horvei om klasse, maktspill og den moderne familien.

Samtalen foregår på engelsk og blir arrangert med støtte fra Institut français.

Algeriekrigen for dummies

Ingen arrangement