Dårlig feminist 1Foto: The Tuesday Agency og Isak Okkenhaug Andersen/Forlaget Oktober

Dårlig feminist

bookmark

Roxane Gay og Eline Lund Fjæren

onsdag 21. august 2019, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert fredag 27. september 2019, kl. 11:17

11:17

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Hva slags feminist er man hvis man liker rapsanger med sexistiske tekster eller mener at noen jobber, som å bære ut søpla, er for menn? Hva om ens verdensanskuelse tar utgangspunkt i svarte kvinners livsvilkår, arbeiderklassens, skeive eller transkjønnedes opplevelse, og på den måten bryter med måten hvit middelklasse sier at en feminist skal være?

Roxane Gays essaysamling Bad feminist gikk rett inn på The New York Times’ bestselgerliste da den kom ut i 2014. Hennes skarpe, sårbare, humoristiske stemme har gitt henne et enormt gjennomslag i flere sjangre. Hun er gjesteprofessor ved Yale, skriver skjønnlitterært og har som fast spaltist i The New York Times markert seg som en av de tydeligste stemmene i den amerikanske «Me too»-debatten.

Hun er også en av skaperne bak Marvels tegneserie World of Wakanda. I sin memoarbok Hunger undersøker hun de bakenforliggende årsakene til egen overvekt: et traume etter at hun som tolvåring ble gjengvoldtatt.

Eline Lund Fjæren har også undersøkt misbruk av makt, kjønnsroller og seksuelle overgrep i sitt forfatterskap. I likhet med Gay har hun òg stilt sine egne, kritiske spørsmål til hvordan man egentlig skal forstå innholdet i begrepet feminist. Nå møtes de to til samtale på Litteraturhuset.

Arrangementet foregår på engelsk.