Wakanda forever! 2Foto: Tale Hendnes (Ismail), Ola Eggen (Yohannes), Anders Aas (Holen) og SV (Hussein)

Wakanda forever!

bookmark

Med Josef Yohannes, Marian Hussein og Warsan Ismail

onsdag 21. august 2019, kl. 20:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 50,-

Muligheten til å skrive svarte kvinner og skeive svarte kvinner inn i Marvel-universet – det sier du ikke nei til. (Roxane Gay)

Det fiktive østafrikanske landet Wakanda dukket første gang opp i en Marvel-tegneserie i 1966, men havnet for alvor på alles lepper med megasuksessfilmen Black Panther i 2018. Og med tegneserier signert Ta-Nehisi Coates (Black Panther) og Roxane Gay (World of Wakanda) har Wakanda-universet blitt sentralt i diskusjoner om svart identitet og stolthet.

Hva forklarer det enorme gjennomslaget Wakanda-universet har fått i populærkulturen? Hva sier det om framstillingen av svarte kropper i populærkulturen?

Josef Yohannes er tegneserieskaper og står bak suksessen Urban Legend, om en svart superhelt som bekjemper kriminalitet med kampsport. Marian Hussein er ikke bare stortingsrepresentant for SV fra Oslo, hun er også stor fan av Wakanda-universet. Øyvind Holen er tegneserieskaper og forfatter, blant annet av boka Tegneserienes historie. Nå møter Yohannes, Hussein og Holen skribent og lege Warsan Ismail til samtale om afrofuturisme, tegneserier og svarte superhelter.