Videocracy: Hvor stor makt har media?

bookmark

Debatt og filmvisning

tirsdag 16. februar 2010, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: FN-sambandet og Oslo dokumentarkino

Inngang: Billett

I Italia er president og mediemogul Silvio Berlusconi mer populær enn noensinne. Kontroll over media har vært hjørnesteinen i hans vei mot toppen. Hvor stor makt har media? Hvordan påvirker media vår måte å tenke på? Hvem er synlige, og hvem er usynlige? Hvordan former media vår forståelse av konflikter? Og hva slags bilde av kjønn er det vi møter i tv-ruta?

Innledere:
Rune Ottosen er professor i journalistikk ved Høyskolen i Oslo, og vil innlede og hvordan media påvirker vår forståelse av konflikter. Han ga i høst ut boka VG, Saddam og vi.

Liv Skotheim er journalist i Aftenposten, medieviter og tidligere redaksjonsmedlem i tidsskriftet FETT. Hun vil innlede om hvordan media former vårt bilde av kjønn.

Truls Øra er forfatter og journalist med bred erfaring fra Italia og italiensk politikk. 

Film: 
Videocracy handler om Berlusconis grep om media i Italia og hva han bruker den til. Både til å befeste sin egen posisjon i offentligheten og til å fylle tv-kveldene med lettkledde damer. Filmen er en av de mest sette i Italia, og vant i høst kritikerprisen på filmfestivalen i Toronto. Regissør er svensk-italienske Erik Gandini, også kjent for filmer som Surplus og GITMO. Lengde: 84 minutter.

Program:
19.00-19.45: Innledning og diskusjon 

20.00: Videocracy til omtrent 21.30

Ingen arrangement