War Child

bookmark

Filmvisning

onsdag 11. mars 2009, kl. 18:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Sherpa Distribution AS

Inngang: Billett

War Child har vunnet priser over hele verden, bl.a. for beste dokumentar på både Bergen Internasjonale Filmfestival og Film fra Sør i 2008. War Child er en utrolig overlevelseshistorie fra det borgerkrigsherjede Sudan.

Rapperen Emmanuel Jal kom tidlig i barnnedommen bort fra foreldrene sine og endte som barnesoldat for opprørshæren sør i landet. Han bor i Storbritannia, og bruker musikken til både å bearbeide og å formidle sin historie. Emmanuel Jals svært personlige fortelling er nøkkelen til en undersøkelse av Sudans nyere historie, og de politiske og økonomiske forutsetningene for maktforholdene i landet. I tillegg til hendelsene som ligger i fortiden, blir vi blant annet med når han reiser tilbake til familien i Sudan for første gang siden han flyktet.

Samtidig som filmen er nøkternt fortalt, formidlet gjennom Jals personlige, oppriktige, poetiske og selvransakende fortellerstemme, er den også usedvanlig sterk. Kanskje nettopp fordi filmskaperne unnlater å henfalle til unødig melodramatisk elendighetsdyrking. War Child er ikke bare en dokumentar men også en fantastisk musikkfilm!

Før visningen blir det innledning ved Kristine Moskvil Thorsen, Sudan-ekspert fra Kirkens Nødhjelp.

Ingen arrangement