Trygg nedtrapping av psykiatriske medikamenterFoto: Tore Ødegård

Trygg nedtrapping av psykiatriske medikamenter

bookmark

Kunnskap og erfaringer om nedtrapping

fredag 1. desember 2023, kl. 10:00 til kl. 16:45

Sal: Wergeland

Arrangør: Mad in Norway

Inngang: Gratis - ingen påmelding

Mad in Norway inviterer til vårt årlige seminar.  Årets tema er trygg nedtrapping av psykiatriske medikamenter.

Det er en økt bevissthet rundt vanskelighetene med å trappe ned på psykiatriske medikamenter. Psykofarmaka er mer vanedannende og forårsaker langt større nedtrappingsproblemer enn fagfolk og legemiddelprodusenter har vært villige til å innrømme. I dag er det anerkjent at man har undervurdert antall tilfeller, alvorlighetsgraden og varigheten på nedtrappingsproblematikk, og også i hvilken grad mennesker trenger støtte i disse prosessene. Det er stort behov for mer informasjon om hvordan man kan trappe ned og slutte med disse medikamentene på en trygg måte.

På programmet:

Åpningsinnlegg ved leder for helse- og omsorgskomiteen på Stortinget Tone Wilhelmsen Trøen

Jørgen Kjønø (Dex Carrington) er en etablert norsk komiker og TV – personlighet som gikk på flere psykiatriske medikamenter i lang tid og brukte flere år på å slutte med dem. Han forteller en sterk og inspirerende historie om en tøff og vanskelig vei ut av psykiatrien.

Anders Sørensen er klinisk psykolog og ph.d. i psykiatri. Anders forsker på nedtrapping av psykiatriske medikamenter og har egen praksis i København, hvor han primært hjelper mennesker med å trappe ned på antidepressiva, antipsykotika, sovemedisin og andre avhengighetsskapende medikamenter.

Fastlege Andreas Heck og erfarer Sigrun Wike i samtale med Birgit Valla om nedtrapping.

Kunstneriske innslag ved Kjellaug Gjestrum

Seminaret er gratis, ingen påmelding.
Ta kontakt på post@madinnorway.org om du ønsker å reservere plass.

Lunsj og kaffe kan kjøpes i kafeteriaen eller på nærliggende steder.

Plakat for nedlastning
Detaljert program

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og WSO – Landsforeningen We Shall Overcome

Mad in Norway er et nettverk og en plattform for mennesker som ønsker endringer innenfor psykisk helse, både av tjenester, forskning og lovverk. Vi tror framtida ligger i sosiale og relasjonelle tilnærminger som fremmer menneskerettigheter, humanisme, fellesskap og åpen dialog. Mad in Norway er partipolitisk, økonomisk og religiøst uavhengig og det er en gren av det etablerte nettstedet Mad in America.

Ingen arrangement