Tilgjengelighet

Litteraturhuset skal være et hus for alle. Derfor legger vi vekt på tilgjengelighet i selve bygget så vel som i program og informasjonsmateriell.

Huset har to innganger. Den ene er foran bygget, med trapper opp til inngangsdøren. Den andre er lokalisert på bakkeplan på høyreside av bygget, og har automatiske døråpnere og direkte tilgang til publikumsheis. Heisen gir tilgang til alle etasjer, alle arrangementsrom og toaletter.

I første etasje er det et eget HC-toalett. Dørkarmer- og lister til alle rom er tilpasset rullestolbrukere i bredde og med dørstoppere.

Tolker og ledsagere med ledsagerbevis kommer gratis inn på arrangementer i regi av Litteraturhuset. Vi setter pris på at det meldes fra om ledsagere på forhånd, slik at vi kan tilgjengeliggjøre plass da det ofte er mye publikum på arrangementer.

Teleslynge

Wergeland-salen har fast-installert system for å tilrettelegge lokalet for hørselshemmede. Behov for teleslynge må meldes på forhånd til administrasjonen. Mottaker og slynge fås av tekniker i salen

I de andre salene på huset er det ikke fast installert teleslynge, men det finnes en mobil løsning som kan settes opp etter behov, men må avtales med arrangør av det enkelte arrangement og må derfor varsles god tid i forkant.

Transport og adkomst

Kollektiv transport

Ta T-banen til Nationaltheatret, eller ta trikk 11 eller buss 21 til Homansbyen, eller trikk 17 og 18 til Holbergs Plass.

Ankommer du Oslo med fly kan du ta Flytoget direkte til Nationaltheatret. Gå ut inngang mot Henrik Ibsens vei / Drammensveien / Parkveien, og du finner oss ved rundkjøringen inn til høyre med Slottsparken som nærmeste nabo.

Sykkelparkering

Det finnes ett sykkelstativ ved sideinngangen i front av huset og ett på baksiden. Nærmeste bysykkelstativ er Parkveien – Utenfor Katedralen pub.

Barnevogner

På grunn av brannforskrifter er det ikke lov å ta med barnevogner inn i huset. Barnevognene kan parkeres ved sideinngangen på høyre side av huset.

Parkering

Det er ingen parkeringsplasser tilknyttet Litteraturhuset, men det er en parkeringsplass i krysset Wergelandsveien/Parkveien. Det finnes noen kommunale HC-plasser nederst i Uranienborgveien mot Parkveien.

Gjelder det levering av materiell til arrangement eller lignende, kan du stå midlertidig på forsiden av huset (maks 15. min).